Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép

 

 

 Csak a beteg kutyáknak kell ruha!

 

 Kép A kutyáknak nem jó, ha beöltöztetik õket ennek-annak, mert megzavarja a hõháztartásukat és nem tudnak szocializálni és futkosni.A kutyatartóknak csak akkor kell textíliákba csomagolniuk kis kedvenceiket, ha az állat beteg vagy sérült - állítja a dpa.

Ha elkerülhetetlen a kutya beöltöztetése, állatorvos felügyelete alatt kell történnie, tanácsolja a Német Állatvéldõ Egyesület Bonnból.

Egy egészséges kutya mozgását korlátozzák a pólók, kabátok és a cipõk, nem beszélve arról, hogy a sok gönc megzavarja az állat hõháztartását. Az sem tanácsos, ha kiegészítõkkel csinálnak bohócot a kutyából.

Ezért állatvédelmi szempontból sok, a piacon kapható divatos kiegészítõ megfontolandó, vélik az állatvédõk. Nem jó táskába tenni
Az sem tesz jó a kutyának, ha bevásárlás során vagy sportoláskorKép  táskában hurcolásszák, mert ez természetellenes egészségi károkat okozhat gerincoszlopában vagy mozgásszerveiben.

És azért sem jó a táskás utaztatás, mert a kutyát nagyban korlátozza a mozgásban és szociális kapcsolatai ápolásában.
 

Személyes igények
A kutyatartónak figyelembe kell vennie a sétáltatás során a kutya személyes igényeit is. És az sem lényegtelen, hogy milyen idõs és mekkora termetû az eb. Ha kétség merül fel, jobb, ha a kistermetû kutyát inkább nem viszik bevásárolni vagy kocogni.

Írta: istkom   

forrás: vadászkutya.hu